Projektový ateliér Calor

Nabízíme kompletní projektovou a inženýrskou činnost v oboru pozemních staveb v oblasti bytové, občanské a průmyslové výstavby. Naším hlavním zaměřením je bytová oblast, především RODINNÉ DOMY. Nabízíme novostavby, rekonstrukce, individuální projekty „rodinný domů“ za cenu typových a v neposlední řade specializaci na projekty nízkoenergetických, pasivních a nulových domů. K projektové činnosti doporučujeme využítí dále činnosti inženýrské pro získání potřebného povolení.

  • Architektonické studie (návrh dispozic, 3D modely)

    Zpracujeme Vám architektonickou studii, návrh dispozičního řešení dle vašich požadavků, představ a zvyklostí.

  • Všechny stupně projektové dokumentace

    Vyhotovujeme dokumentaci pro územní řízení, ohlášení, stavení povolení, prováděcí dokumentaci pro novostavby i rekonstrukce.

  • Stavební fyzika, řešení tepelných mostů, radon

    Provádíme návrhy a posouzení stavebních konstrukcí z hlediska stavební fyziky – tepelně izolační vlastnosti, bilance vodní páry, tepelné mosty, povrchové teploty. Dále provádíme výpočty tepelných ztrát a v neposlední řadě návrh opatření proti působení radonu.

  • Konzultace a poradenství v oblasti výstavby a úspory energie

    Nabízíme konzultaci při nových stavebních záměrech, ale i při úpravách stávajících objektů. Rádi Vám doporučíme a zároveň navrhneme nejoptimálnější řešení.

  • Průkazy energetické náročnosti budovy, PHPP 2007 CZ

    Zabýváme se návrhem, hodnocením a optimalizací energetické náročnosti budovy. Zpracováváme průkazy energetické náročnosti budovy. Používáme plánovací nástroj pro výpočet energetické bilance pasivních a nízkoenergetických domů – Program PHPP (Passive House Planning Package) a národní kalkulační nástroj – „NKN“

  • Inženýring

    Projednáme a zajistíme územní rozhodnutí, ohlášení, stavební povolení ve smyslu stavebního zákona č. 183/2006 Sb. v platném znění, a další rozhodnutí dotčených orgánů státní správy v rámci přípravy realizace stavby.

Proč si nás vybrat

Otázku koho zvolit si klade určitě každý investor. Proč tedy zvolit právě projektový ateliér Calor?

V oblasti projektování a inženýrské činnosti se pohybujeme téměř 10 let. To je od doby, kdy vznikl nový stavební zákon. Proto naše činnost není ovlivněna staršími předpisy a je vždy řešena aktuálně a nadčasově. To se týká i našeho mladého týmu, který neustále sleduje tržní novinky a snaží se být pořád o krok napřed než naše konkurence. Nejlepší prezentací a zárukou dobře odvedené práce je třetí nejlepší naměřená hodnota vzduchotěsnosti dvou objektů v ČR a SR. Jedná se o RD – Spálené Poříčí a RD Žichlice u Hromnic – oba dva PASIVNÍ domy Blower-door test – 0,08 h-1